De IJsvogels 

Schaatsvereniging de IJsvogels Denekamp geeft skeeler- en schaatslessen voor 

Wij zijn

Schaatsvereniging De IJsvogels Denekamp

Skeeleren


Twee keer per week worden er skeelerlessen gegeven in Denekamp, in verschillende groepen afhankelijk van het niveau en leeftijd.

Foto's


Vele leuke momenten van de IJsvogels zijn gefotografeerd !

Schaatsen


Er wordt twee keer per week schaatsles gegeven op IJsbaan Twente voor alle niveau's en alle leeftijden.

Proeflessen

Ben je nog geen lid van de IJsvogels, dan is voor zowel het schaatsen als skeeleren mogelijk om drie proeflessen te volgen. Vul hiervoor het formulier in.

Bedankt! Bericht verzonden.

Over de IJsvogels

Welkom op de website van de IJsvogels Denekamp. Wij bieden als schaatsvereniging lessen aan op alle niveaus en voor alle leeftijden op het gebied van schaatsen en skeeleren. Na onze oprichting in december 2001 hadden we binnen een maand al 50 leden en we zijn in de afgelopen jaren gegroeid naar meer dan 120 fanatieke leden. Wij zijn echter niet de beheerder van het Goor of de Bergvennen.


Er worden meerdere keren training per week geven. In de winter wordt er schaatstraining en een droogtraining gegeven. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan langebaanwedstrijden en marathons. In de zomer wordt er fanatiek geskeelerd, gefietst en is er een droogtraining. Je kunt meedoen een skeelerwedstrijden. Voor de jeugd zijn er schaats- en skeelerdiploma’s te halen. 

Daarnaast vinden er jaarlijks een aantal leuke activiteiten plaats, zoals het altijd succesvolle skeelerkamp in Eibergen. Vele IJsvogels nemen deel aan de Wintertriatlon in Enschede. Daarnaast is schaatsen op de Weissensee een terugkerende fenomeen zo eens in de drie jaar en het schaatskamp in de kerstvakantie. Ieder schaatsseizoen wordt afgesloten met een beregezellige feestmiddag of -avond. 

Wanneer koning winter zijn werk goed doet kan allereerst geschaatst worden op de Bergvennen. Als vervolgens het Goor is dichtgevroren kan ook hier geschaatst worden. Voor de jeugd wordt dan een mini-Elfstedentocht georganiseerd. In groepsverband wordt ook deelgenomen aan natuurijstochten bijv Giethoorn, de welbekende Holland-Venetië tocht, en op het Veluwemeer.