top of page

Nominatie sportgala en schaatsmarathons

Afgelopen vrijdagavond was bij het sportgala van de gemeente Dinkelland. Hierbij was Luc Heesink genomineerd voor in de categorie talent bij de jeugd, omdat hij afgelopen jaar de marathon in de categorie C2 had gewonnen. Helaas won hij niet het sportgala, maar hij heeft wel een mooi oorkonde in ontvangst genomen. Het talent gaat niet verloren en hopelijk is hij een inspiratiebron voor nieuw talent.

Zaterdag was voor de jeugd de laatste wedstrijd in de reeks van Hyro Sport Jeugdmarathon. Veel jeugd van de IJsvogels ging de uitdaging weer aan, ditmaal moesten de jongens en meisjes tegelijk rijden in hun leeftijdscategorie. Bij de pupillen C starten Ynske Damink en Jacob Brummelhuis voor hun vijf ronden. Jacob reed een goede race en eindigde dit keer als derde op het podium, waarmee hij ook in het algemeen klassement op de derde plaats veroverde. Bij de pupillen A gingen Sander Grobbe, Maria Hoonberg en Wyke Damink van start. De acht ronden verliepen als een echte marathon, na twee inrijrondjes ging iedereen rechtop staan en werd er voornamelijk naar elkaar gekeken. Vervolgens trokken de rijders van Borne het vlot maar de IJsvogels sloten handig aan. In de eindsprint eindigen bij de meisjes Maria op de tweede plek en Wyke op plaats drie, respectievelijk ook hun plaats in de eindklassering. Sander deed goede zaken en eindigen op plek één waarmee hij zijn eerste plek in het algemeen klassement ook zeker stelde. Dat verschaft hem een startbewijs voor de NK jeugdmarathon op 16 februari in Dronten. Bij de junioren C reden Wessel Velthuis en Sharon Heesink. Door het marathongeweld van de dames van de Hengelose IJsclub verloor Sharon in de laatste ronde haar derde plek. Wessel kon drie andere jongens achter zich houden en eindigde zelf op de derde plek.

Na de jeugd was de ijsvloer voor de recreanten, deze reden weer in één startveld hun rondjes. De gevorderden moesten 25 ronden volbrengen en de beginners mochten bij ronde 11 afsprinten voor hun 15 rondjes. Helaas ditmaal geen IJsvogel op het podium.

Daarna was het de beurt aan de deelnemers van de Leisure World Oost Competitie. Eerst reed de M2. Hierin eindigde Paul Aarninkhof als tweede en verstevigde zijn kans op de eindoverwinning behoorlijk. Jan Eppink behaalde ook punten met zijn 17e plek en René Lukens werd helaas in een val meegezogen. Tim Oude Wolcherink wist in de C1 een zevende plaats te machtigen en Herman Haamberg behaalde in de M3 een tweede plaats en is bijna niet meer van zijn koppositie te verslaan. Zaterdag 23 februari wordt de laatste van de acht wedstrijden in Dronten verreden en het eindklassement opgemaakt.