top of page

2017 is goed begonnen !

Ook in de eerste weken van januari zijn de IJsvogels erg actief geweest:

Trainingskamp Erfurt 2017

Donderdagmorgen 5 januari 06:00 uur op het station in Bad Bentheim stappen 10 jeugdleden en 3 trainers/begeleiders op de trein om tot zondag 8 januari op trainingskamp te gaan naar Erfurt.

Na een reis van ongeveer 6 uur zijn we om 12:00 in Erfurt. We nemen de taxi en laten ons brengen naar de jeugdherberg waar we deze dagen zullen verblijven. Nadat de kamers zijn verdeeld worden de schaatskleren aangetrokken. We lopen richting de prachtig mooie “Gunda-Nieman baan”. Het is een tocht van ongeveer 20 minuten. Aangekomen bij de baan kijkt iedereen z’n ogen uit, wat een mooie baan. De schaatsen worden aangetrokken en er wordt voor de eerste keer deze dagen getraind. Na een kleine twee uur getraind te hebben op de schaats en langs de baan, lopen we weer richting onze jeugdherberg. Onderweg wordt er druk overleg gevoerd wat zullen we vanavond eten. Het eten was heerlijk, nog even gezellig zitten en dan heerlijk slapen. Vrijdagmorgen 08:00 uur met z’n allen aan het ontbijt en dan weer de wandeltocht naar de schaatsbaan. Er ligt inmiddels sneeuw in Erfurt dus onderweg wordt er druk met sneeuwballen gegooid. ’s Middags nogmaals naar de baan om te trainen. Zaterdagmorgen wordt er nog even getraind om goed voorbereid te zijn op de wedstrijd van deze middag. Om 13:00 uur begint de wedstrijd, alle jeugdleden rijden hun afstanden. Er worden keurige tijden neergezet, de één heeft een PR en de ander net niet. De trainer is tevreden en alle jeugdleden kunnen hun benen goed voelen. Veel zin om nog maar iets te ondernemen is er dan ook niet meer. We lopen met z’n allen gezellig terug naar de jeugdherberg, vervolgens besluiten we toch nog maar even de stad in te lopen. Aangekomen in de binnenstad, gaan we even binnen in een prachtige kerk. Alle jeugdleden kijken hun ogen uit, zo mooi en groot. Weer aangekomen in onze jeugdherberg maken we er nog even een gezellige avond van. Zondagmorgen om 10:00 vertrekt onze trein weer richting Bad Bentheim. Half 5 station Bad Bentheim, vele ouders en enkele bestuursleden van onze vereniging wachten ons op. Met z’n allen hebben we een paar sportieve en gezellige dagen in Erfurt gehad.

Langebaanwedstrijden

Laura Koldemeule heeft in het weekend van 7 en 8 januari deelgenomen aan de regio selectiewedstrijden voor het NK allround. 7 januari in Leeuwarden; 500 m 42:49; 1.500 m 2:15:77; en op 8 januari in Deventer 3.000 m. 5:03:05. Met deze tijden heeft ze zich geplaatst voor de landelijke selectiewedstrijden 21 en 22 januari in Utrecht. Dit is een selectiewedstrijd om zich vervolgens te plaatsen voor het NK Junioren allround C/B/A in februari.

Marathon

Tim Oude Wolcherink heeft zondag 8 januari deelgenomen aan de 7e wedstrijd in de Noord Oost Marathoncompetitie behaalde een prachtige 3e plek. Hij staat hiermee in het algemeen klassement op een 13e plek.

Hyrosportjeugdcompetitie

Afgelopen vrijdag was de 3e en laatste marathon voor de jeugd. Sharon Heesink heeft bij de meisjes pupillen A een 2e plek behaald. In het algemeen klassement is ze 1e geworden en hiermee heeft ze zich geplaatst om deel te nemen aan de NK Jeugdmarathon op 11 februari 2017 in Den Haag. Bij de Junioren C heeft Luc Heesink een 4e plaats behaald. In het algemeen klassement is hij als 2e geëindigd en waarschijnlijk mag ook hij deelnemen aan het NK Jeugdmarathon in Den Haag.


Recente berichten
bottom of page