top of page

De laatste weken schaatsen

Ook in de laatste weken van het seizoen wordt er nog fanatiek geschaatst:

Stedentoernooi

Zaterdag 11 maart was het Stedentoernooi op IJsbaan “De Scheg” te Deventer. We hebben hier met een groep van 10 IJsvogels, jong en oud, aan deelgenomen. De deelnemers waren: Wessel Velthuis, Maria Hoonberg, Sharon Heesink, Luc Heesink, Melle Groeneveld, Laura Koldemeule, Mark Vos, Thom Roelink, Tim Oude Wolcherink en Paul Aarninkhof. Het was een toernooi met verschillende onderdelen: langebaan (500 meter), estafette, teamsprint, massa-start, 400m vliegende ronde en een afvalkoers. Bij de langebaan waren het Wessel, Maria, Melle en Mark, die een tijd moesten neerzetten. Het estafetteteam bestond uit Sharon, Luc, Melle, Laura, Thom en Tim. Allen hebben één ronde rijden gereden. De teamsprint werd gereden door Sharon, Mark en Paul, waarbij bij iedere ronde de eerste rijder de baan moest verlaten. Bij de massa-start gingen Wessel, Maria, Laura en Paul ieder in hun eigen categorie van start. De 400 m vliegende ronde werd gereden door Laura in een tijd van 32.62 sec. Het laatste onderdeel was de afvalkoers, een wedstrijd over 30 ronden waarbij bij iedere ronde de laatste deelnemer afvalt. Tim, Luc en Thom hebben hieraan deelgenomen, helaas moest Thom na 2 ronden de baan al verlaten. Luc heeft het volgehouden tot 16 ronden en Tim moest als laatste bij 18 ronden de baan verlaten. Dit zeer geslaagde toernooi werd afgesloten met een 12de plaats in het algemeen klassement van de 14 deelnemende verenigingen.

Herman Engbers Interclub

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Herman Engbers Interclub wedstrijd plaats op de IJsbaan Twente te Enschede. Er deden 25 leden van de ijsvogels mee, zowel jong als oud. Voor sommigen was het de eerste schaatswedstrijd en voor een groot deel van de deelnemers de laatste wedstrijd van dit schaatsseizoen. Er werden heel wat PR’s gereden. De deelnemers en de trainers waren dan ook zeer tevreden over de behaalde resultaten.

Programma einde schaatsseizoen

Het schaatsseizoen is bijna ten einde, er staan nog een paar wedstrijden op het programma. Aanstaande donderdag nemen een aantal jeugdleden, leerlingen van het Twents Carmel College, deel aan het NK Scholenploegenachtervolging te Heerenveen. Zaterdag 25 maart is de Wintertriatlon op en rond de IJsbaan Twente, hier nemen een groot aantal leden, jong en oud, aan deel. Tot slot is donderdag 30 maart de Bedrijvenploegenachtervolging, één team van de IJsvogels zal hier namens, In Perspectief, aan deelnemen.

Zomerseizoen

Op maandag 17 april, Tweede Paasdag, starten we weer het zomerseizoen. Er zal weer worden geskeelerd, gefietst en er is een droogtraining. Op maandag en woensdag wordt er van 19:00 uur tot 20:00 uur geskeelerd op de skeelerbaan in Losser. Op woensdag is er voor de beginners skeelertraining in Denekamp om 18.30 uur op het industrieterrein Sombeek. Op donderdag van 18:30 uur tot 19:30 uur is er op ’t Goor te Denekamp een droogtraining en op zondagmorgen wordt er weer geskeelerd of gefietst, de start is dan om 9.00 uur op het industrieterrein Sombeek. Lijkt het je leuk om een keer meer te doen of heb je vragen, stuur even een mailtje naar ijsvogels@hotmail.com of kijk verder op deze website.


Recente berichten
bottom of page