top of page

Bedrijvenploegenachtervolging

Het In Perspectief team bestaande uit vijf zeer fanatieke ijsvogels, te weten eigenaar Rob Velthuis, Peter Grobbe, Dennis Oude Nijeweme, Theo Weda en Guus Roelink hebben al maanden toegeleefd naar de bedrijvenploegenachtervolging, die donderdag 30 maart op het programma stond.

Het fanatisme is zelfs zo groot dat één van de deelnemers, speciaal voor deze gelegenheid een KNSB trainerscursus heeft gevolgd. Het trainen en begeleiden van deze groep is ongetwijfeld een speciaal project, waardoor hij met vlag en wimpel gaat slagen voor niveau 2 van de KNSB trainerscursus. Twee tot drie per week was dit team de afgelopen maanden te vinden op de ijsbaan. Hier werd op techniek, conditie, tactiek en doorzettingsvermogen getraind. De intensiteit van de training werd zodanig opgevoerd dat, Guus Roelink op het moment suprême af moest haken omdat de aanhechtingen van pezen zodanig geïrriteerd raakten, dat hij noodgedwongen de coachrol op zich moest nemen. Op de boerderij aan de Brandlichterweg liep de irritatie ook op door de vele afwezigheid van boer Guus en enige gelijkenis met een gelijknamige boer uit de jaren 80 werd al gemaakt.

Afgelopen donderdag was dan eindelijk het grote moment aangebroken en de ijsvogels konden de vruchten van de vele noeste arbeid gaan plukken. Twee keer moest er gestart worden voor 6 ronden, waarbij de beste tijd het eindklassement bepaalde. De startvolgorde, het overnemen in de bocht was tot in den treure geoefend. Helaas stond bij de eerste start één van de vier ijsvogels een beetje te slapen, maar gelukkig schrok hij toch wakker van het startschot en kon hij met een achterstand van een paar meter ook aan de wedstrijd beginnen. In de eerste bocht schreeuwde hij nog “hênig an”, maar daarna kwam hij snel dichterbij en na 200 meter was het team compleet. In het vervolg van de wedstrijd werd er uitermate goed samengewerkt en dit leidde tot een prima tijd van 3 minuut en 46 seconden, goed voor een uitstekende derde plaats. Zeker als in ogenschouw wordt genomen dat een schaatsploeg van Hyrosport, van ijsbaan Twente en ijsbaan de Scheg en gemeente Hengelo deelnamen. Door de blessure van Guus was het helaas niet mogelijk nog te wisselen voor de tweede omloop. In de tweede rit werd in een tijd van 3 minuut en 50 seconden gereden. Andere teams konden wel wisselen en mede daardoor eindigde dit team uiteindelijk op de zesde plaats, hetgeen zeker een uitstekende prestatie mag worden genoemd. Zelfs het team van de trainers van Enschede wisten ze voor te blijven. Na de wedstrijd werd het vochtpercentage weer ruimschoot op peil gebracht tijdens een gezellig samenzijn. Gelukkig was de schrijvend pers hierbij niet aanwezig omdat dit een objectieve verslaggeving mogelijk in de weg zou kunnen staan. Met een kleine verbetering in de medische begeleiding en kort bezoek aan de audicien heeft dit team nog veel perspectief voor de komende jaren. Tevens zagen we dat alweer een jonge generatie ijsvogels druk bezig was met passen van nieuwe skeelers, dus het wordt de komende jaren nog dringen aan de ijsvogeltop.


Recente berichten
bottom of page