top of page

Jaarfeest

Vrijdagavond 7 april om 18.30 verzamelden de leden van de schaatsvereniging “De IJsvogels” zich in “de Iestent” op het Goor in Denekamp voor de jaarlijkse feestavond.

Het begon op tijd, omdat er een druk programma was gepland om er ook dit jaar weer een geweldige avond van te maken. Vervolgens werden de leden in 3 groepen opgesplitst om via verschillende wegen wandelend door het dorp richting het einddoel te gaan om daar om 19.00 uur aan te komen, zodat het programma kon beginnen. Vorig jaar hadden we met z’n allen de kerk bezocht, waar velen terwijl ze er vaak langs kwamen nog nooit waren geweest.

Dit jaar hadden we de Brandweerkazerne als uitje gepland, ook iets waar velen langs komen maar nog nooit zijn binnen geweest. Nadat we aankwamen werden we door ons lid Paul, “de brandweerman”, even kort ingelicht wat het programma inhield en gingen vervolgens per groep dit afwerken. Erg interessant om zo ook eens het leven van een brandweerman te zien van de andere kant, want het is niet iets wat je zo maar even doet. Het is echt een passie waar je voor gaat en bovendien allemaal vrijwillig, respect! Er werd o.a. uitgelegd wat er gebeurt als de pieper afgaat, maar ook werd de complete brandweerauto uitgelegd en wat het inhoudt om de opleiding te volgen tot brandweerman en ook werd door “onze” Paul nog even gedemonstreerd hoe het in de praktijk er aan toe gaat als het alarm afgaat. Echt een fascinerende avond voor jong en oud.

Vooral voor de kinderenwas het erg leuk om naderhand met de brandweerauto weer richting “de Iestent” te gaan waar het feest nog werd voorgezet met een hapje en een drankje.


Recente berichten
bottom of page