top of page

Terugblik op een prachtig schaatsseizoen

Het schaatsseizoen is ten einde, maar we kunnen terugkijken op een winter met prachtig natuurijs en mooie clubkampioenschappen op zondag 22 januari 2017 en een training op donderdag 26 januari op het Goor.

Clubkampioenschappen:

De wekelijkse training in Enschede werd verruild voor schaatsen op natuurijs op de Bergvennen met afsluitend de clubkampioenschappen voor alle leden. De weergoden werkten goed mee en de thermometer gaf ’s morgens dan ook -9 °C aan. IJsmeester van de Bergvennen, Herman Haamberg, was zeer druk met de voorbereidingen geweest en had ook nog de avond ervoor in Nijmegen de eerste plaats behaald met de marathon aldaar. Heel, maar dan ook heel veel IJsvogels, hebben zondagochtend hun schaatsen onder gebonden en om half 10 was het behoorlijk blauw van de IJsvogelspakken op de baan. In eerste instantie was het ijs redelijk, maar niet perfect, maar na een veegbeurt was het goed schaatsen op Bergvennen. Koud was het in geen geval, de zon scheen heerlijk. Eerst werd er beperkt ook nog een training afgewerkt. Daarna begon voor de kinderen een wedstrijd, terwijl de volwassenen genoten van de koek, chocolademelk en glühwein. Twee kinderen probeerden zo snel mogelijk de 100 meter te bereiken en telkens mocht de winnaar door. Uiteindelijk werd Sander Grobbe eerste, Bouke Velthuis tweede en Ynske Damink derde. Na een klein stukje klunen was er voor de jeugd en de volwassenen op de achterste vijver

een afvalrace georganiseerd. Hier was een perfecte ijsvloer en een mooie baan uitgezet. Elke ronde was er een afvaller. Dit ging door tot er drie deelnemers over waren en zij streden in de laatste twee ronden om de eerste prijs. Mark Vos zette alles op alles en werd de winnaar, Luc Heesink volgde als tweede en Stan Boxum kwam als derde over de finishlijn. Bij de meisjes was Sharon Heesink eerste, Jannet Lukens tweede en Maria Hoonberg derde. Vervolgens streden de volwassenen en de snelsten van de jeugd om de eerste prijs. Met meer dan 30 deelnemers waren dit heel wat ronden rijden. Het was ook in de achterhoede regelmatig een felle strijd om niet als laatste over de streep te gaan.

Enkele ronden voor het einde ging Tim Oude Wolcherink er vandoor en zette het peloton op een ronde achterstand. Achterin bleef het een spannende strijd, wie de afvallers waren. Helaas kwam Jan Eppink in de laatste twee beslissende ronden ten val en zo werd het eindklassement als volgt: eerst Tim Oude Wolcherink, tweede Stan Boxum en derde werd Jan Eppink. Bij de dames werd Elly Heesink eerste, Angeline Rikhof tweede en Saskia Jukema derde.

Na nog enkele rondjes uitgeschaatst te hebben en nog even checken of de Mummelman nog altijd hetzelfde smaakt, keerden alle IJsvogels weer huiswaarts, terugziend op een prachtige ijsdag.

Training op natuurijs:

Afgelopen woensdag hadden we als IJsvogels een primeur en mochten we met al onze leden als eerste op de ijsbaan bij het Goor. Voor het eerst sedert heel veel jaren konden we donderdag trainen op onze vertrouwde ijsbaan.

De Ieskerels hadden een prachtige baan voor de snelle rijders uitgezet en ook nog één voor langzame rijders. Er was sprake van echt natuurijs met uiteraard fikse scheuren, maar dat kon de meeste leden niet deren. Het tempo werd door menigeen iets bijgesteld naar beneden. Voor het eerst sedert vier jaren kon iedereen tot en met zaterdagmorgen 12 uur genieten van natuurijs bij het Goor.


Recente berichten
bottom of page