top of page

Skeelerkamp 2017

De IJsvogels op skeelerkamp

Traditioneel gaan De IJsvogels begin juni op skeelerkamp naar de prachtige accommodatie van RTC De Stofwolk in Eibergen. De weergoden waren De IJsvogels wederom goed gezind, want na de heftige buien van vrijdagmiddag, was het de rest van het weekend prima weer voor sporten en kamperen.

Op vrijdagavond ging , dit jaar ging voor het eerst, een groep met de racefiets vanuit Denekamp naar Eibergen. De tocht verliep uitstekend en na ruim 50 km kwamen allen aan in Eibergen. Bijna tegelijkertijd kwamen ook de overige leden, die per auto vertrokken waren aan. Daarna werden de tenten opgezet, waarin het nog tot in de late uurtjes onrustig bleef.

Zaterdag morgen werden de skeelers onder gebonden en werd er heerlijk getraind. ‘s Middags was het tijd voor spelletjes en quizzen. In het begin van de avond werden de spieren werd op de proef gesteld tijdens de droogtraining. Een aantal oudere jeugdleden had een uitermate mooie dropping in elkaar gezet, voor de oudere jeugd. De donkere bossen rondom Eibergen, blijken dan best eng te kunnen zijn, maar gelukkig is elk ijsvogeltje weer goed in het tijdelijk nest teruggekomen.

Zondagmorgen was te merken dat de vermoeidheid zijn intrede had gedaan, want het bleef lange tijd verrassend rustig in de slaaptent. Daarna werden de skeelers weer met veel plezier aangetrokken en de nodige rondjes gemaakt. In het begin van de middag gingen de fietsende ijsvogels weer richting Denekamp. De rest heeft de tenten weer ingepakt en de nodige schoonmaak activiteiten uitgevoerd. Om 4 waren beide groepen weer in Denekamp, waar alle verbrande calorieën, weer werden aangevuld met friet en frikandellen. Vervolgens in het terugzien van de ouders toch ook weer fijn en kunnen we allemaal weer terugzien op een geslaagd weekend. Bij het uitladen bleek nog dat er per ongeluk een racefiets was meegenomen die aan Eibergen toebehoort, maar deze zal snel weer teruggebracht worden, want een naamsverandering naar de Roofvogels Denekamp lijkt ons geen goed idee.


Recente berichten
bottom of page