top of page

Geslaagd trainingskamp Erfurt en Mark Vos kampioen

Trainingskamp Erfurt In het eerste weekend van het nieuwe jaar zijn een aantal jeugdleden met hun begeleiders weer op trainingskamp geweest naar Erfurt. In deze plaats ligt de prachtige Gunda Niemann-Stirnemann ijsbaan. Hier werd vier dagen volop getraind. Donderdagmorgen rond de klok van half 8 verzamelde iedereen zich in Bad Bentheim om vervolgens gepakt en gezakt in de trein te stappen. Om 14:00 uur kwamen we aan in Erfurt. Daarna zijn we met de taxi richting de jeugdherberg gegaan daar werden de kamers verdeeld, de bedden opgemaakt en vervolgens werden de schaatspakken aan gedaan, op naar de eerste training. Vanaf de jeugdherberg is het ongeveer 20 minuten lopen naar de ijsbaan, in dit stuk zit een flinke klim, d.m.v een trap van 120 treden sta je zo in een hoger gelegen gedeelte van Erfurt. Wanneer de eerste training achter de rug is lopen we met z’n allen weer richting de jeugdherberg, even een stop maken om wat boodschappen mee te nemen. In de jeugdherberg aangekomen wacht het avondeten op ons. Na een heerlijk maaltijd zitten we gezellig bij elkaar. Op tijd naar bed om vervolgens de volgende morgen na het ontbijt weer richting de ijsbaan te gaan. De middag besteden we om de stad Erfurt te voet te bekijken. Aan het eind van de stadswandeling komen we in een groot park waar alle jeugdleden zich even heerlijk kunnen uitleven. Op zaterdagmorgen wordt er nog even getraind en ’s middags wordt er meegedaan aan de langebaanwedstrijd die op deze baan gehouden wordt. Een PR zat er voor velen niet meer in, na al een aantal zware trainingen achter de rug te hebben gehad. Maar toch er werden keurige tijden neergezet. Natuurlijk moest dit zaterdagavond even gevierd worden met appeltaart en chips. Zondagmorgen, op naar de laatste training van dit kamp. Wanneer we rond het middaguur terug zijn in de jeugdherberg worden alle koffers snel gepakt, even een broodje eten en vervolgens in de taxi naar het station. De terugreis kan beginnen. Om half 9, iets later dan gepland, komen we aan op het station in Bad Bentheim. Vele ouders wachten ons op. Met z’n allen hebben we een paar gezellige en vooral sportieve dagen gehad.

Langebaanwedstrijden In middels zijn er op de baan in Enschede al weer een aantal langebaanwedstrijden verreden. Voor de pupillen was er op 30 december weer een pupillenwedstrijd. De volgende resultaten werden behaald. Op de 100m. Charlotte Kiphardt; 15.75 sec.; Jarne Weda; 15.86 sec.; Lotte Volker 15.91 sec.; Siem Weda; 16.78 sec.; Bouke Velthuis; 16.58 sec.; Lotte Veldscholten: 17.33 sec.; Wyke Damink; 16.06 sec.; Ynske Damink; 16.33 sec. Op de 300m. Sander Grobbe; 33.47 sec.; Wessel Velthuis; 34.68 sec.; Wyke Damink; 40.44 sec.; Ynske Damink; 43.65 sec. Op de 500m. Sander Grobbe; 54.90 sec.; Wessel Velthuis; 55.87 sec.; Maria Hoonberg; 57.48 sec. Na deze wedstrijd was er ook weer een wedstrijd voor de junioren hieraan namen deel. Sharon Heesink; 500m. 49.55 sec.; 1.000m. 1:39.18 sec. en Luc Heesink; 500m. 45.30 sec.; 3.000m. 4:38:72 sec. Voor velen was dit weer een PR. Marathon Afgelopen zaterdag werd de 6e wedstrijd verreden in de “Leissure World Regio Oost Competitie” Bij de C1 deed Tim Oude Wolcherink mee hij eindigde als tweede, bij de C2 Luc Heesink, voor hem was er ook een tweede plek. Verder deden bij de M2 René Lukens en Jan Eppink mee. En bij de M1 deed Paul Aarninkhof mee. In deze competitie zijn nog twee wedstrijden 10 februari in Deventer, en de finale op 24 februari in Enschede Op de ijsbaan in Enschede werd afgelopen zondag de tweede marathon wedstrijd in de “Hyro Sports Jeugd Competitie” Hieraan hebben een aantal jeugdleden deelgenomen. Sander Grobbe en Maria Hoonberg werden tweede in de categorie pupillen B, Wessel Velthuis derde bij de pupillen A. Ook werd de twee marathon en laatste wedstrijd in de “Twentse Recreanten Baancompetitie” gehouden. Voor de beginners waren dit 15 ronden en voor de gevorderden waren dit 25 ronden. Hier hebben maar liefst 16 IJsvogels aan deelgenomen en Mark Vos werd kampioen bij de 25 ronden. Hij wist uit een kopgroep van vier na een spannende strijd als eerste over de finish te gaan.   


Recente berichten
bottom of page