top of page

Afsluiting schaatsseizoen

Het schaatsseizoen is bijna ten einde. Zaterdag 31 maart sluit de ijsbaan in Enschede haar deuren weer voor dit winterseizoen. Voorafgaande hieraan hebben diverse leden nog deelgenomen aan een aantal activiteiten:

Stedentournooi

Zo was er zaterdag 17 maart het Stedentoernooi op ijsbaan De Scheg in Deventer. Een groep bestaande uit: Maria Hoonberg, Wessel Velthuis, Sander Grobbe, Sharon Heesink, Melle Groeneveld, Mark Vos, Luc Heesink, Rob Velthuis en René Lukens hebben deelgenomen aan dit toernooi. Het toernooi bestond uit diverse onderdelen: een langebaanwedstrijd over 500 meter, een estafette, teamsprint, massastart, vliegende 400 meter en tot slot een afvalkoers over 30 ronden. De uitslagen van al deze onderdelen werden opgeteld en zo werd het eindklassement opgemaakt. Als team zijn we op een keurige 11de plek geëindigd. Het was een gezellige en sportieve morgen in een ijskoude ijsbaan De Scheg.

Zilveren Bal

In de Elfstedenhal in Leeuwarden was woensdag 21 maart ’s werelds snelste schaatsshow, de strijd om de Zilveren Bal. Tijdens deze wedstrijd schaatsten er steeds drie sprinters tegen elkaar over een afstand van 100 meter. De snelste hiervan ging door naar de volgende ronde. Voor deze wedstrijd was ook Laura Koldemeule, van onze vereniging, uitgenodigd. Ze stond op de deelnemerslijst tussen de grote namen als Anice Das en Marrit Leenstra. Helaas waren deze dames nog iets te snel voor haar en eindigde ze op een laatste plaats met een tijd van 11,6 sec. op de 100 meter.

Wintertriathlon

Zaterdag 24 maart was er op en rond het terrein van IJsbaan Twente weer de jaarlijkse Wintertriathlon, het was dit jaar de 10 editie en voor een aantal categorieën zelfs een Nederlands Kampioenschap. Aan dit evenement kon deelgenomen worden in teamverband of individueel. Individueel deden mee Jannet Lukens: starters ofwel 2,5 km lopen, 15 km fietsen en 5 km schaatsen, ze eindigde op een keurige tweede plek en Tim Oude Wolcherink: kwart individueel heren bestaande uit 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen, voor hem een 51ste plek van de 80 deelnemers. Als team was er de sprint estafette, deze bestond uit 5 km lopen, 22 km fietsen en 10 km schaatsen. De jeugdleden Melle Groeneveld (lopen), Wessel Velthuis (fietsen) en Maria Hoonberg (schaatsen) eindigden op een 21ste plek en het team bestaande uit Sharon Heesink (lopen), Ruben Koldemeule (fietsen) en Luc Heesink (schaatsen) eindigden op een 10de plek. Ook deed het team van René (lopen en schaatsen) en Herman Timmermans (fietsen) mee in deze categorie. In de categorie kwart team: 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen deden mee: André Oude Elferink (lopen), Guido Degen (fietsen) en René Lukens (schaatsen). Zij eindigden op een 8ste plek en op een 9de plek eindigde Herman Haamberg (als schaatser) met zijn team. Het was weer een prachtig evenement onder prima weersomstandigheden.

Diploma-uitreiking schaatsen-laatste schaatstraining

Afgelopen zondag was de diploma-uitreiking. Maar liefst 21 kinderen hadden meegedaan aan het diplomaschaatsen op zondag 11 maart. De kinderen hadden hun uiterste best gedaan om vele ronden te schaatsen en om de slalomproef en de start-rem proef zo snel mogelijk te rijden. Er zijn prachtige resultaten geboekt en afgelopen zondag konden zij hun mooie schaatsdiploma in ontvangst nemen. Tevens was dit de laatste schaatstraining van het seizoen en in de kantine werd dit traditioneel afgesloten met een Mümmelmann. Vanaf nu kunnen de vroege ijsvogels op zondag iets langer in hun nest blijven.

Schoolschaatskampioenschappen

Op woensdag 28 maart werden de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen gehouden. Deze kampioenschappen waren voor alle basisscholen en werden gehouden op de ijsbaan in Enschede. In totaal deden er 41 teams mee. De Kingschool uit Denekamp had een team samengesteld van allemaal IJsvogels. Te weten Ynske en Wyke Damink, Sem en Gijs van Doorn en Mouna Blokhuis. Dit team behaalde een 10de plek in het eindklassement. De Alexanderschool deed mee met 3 teams, het team waarin Lotte Veldscholten en Jacob Brummelhuis zaten eindigde op een keurige 9de plek. Individueel werd er ook een klassement opgemaakt, hierin scoorde Lotte Volker als hoogste van onze vereniging.


Recente berichten
bottom of page