top of page

Bedrijvenploegenachtervolging

Op donderdag 29 maart werd er weer de bedrijvenploegenachtervolging gehouden op de ijsbaan in Enschede. Vorig jaar werd het In Perspectief Team van Rob Velthuis zeer verdienstelijk vierde. Dit jaar namen maar liefst 4 IJsvogelteams deel aan dit evenement. De reporter van vorig jaar keek zelfs zo uit naar deze wedstrijd, dat hij speciaal hiervoor in Utrecht zijn netvlies eens even goed had laten vastzetten om dit flitsende gebeuren goed te kunnen aanschouwen. Dat het niveau van De IJsvogels hoog werd ingeschat bleek al gelijk bij het bekijken van de startlijst. Het Pearl Girls Team had zich maar direct opgegeven bij de ongeoefende categorie om de confrontatie met Holsbeek Optiek uit de weg te gaan. Dit was op zich geheel terecht. De eerste omloop van dit team ging nog niet zo goed, omdat Roland net iets te Hard(t)man, de goede bril nog niet ophad en Dennis Oude Nijeweme in de bocht onderuit schoffelde. In de tweede omloop ging het beter en dit team eindigde keurig als zesde in een tijd van 3 minuten en 55 seconden voor 6 ronden. Paul Aarninkhof was de vierde persoon naast André Holsbeek. Het Formthotics team van Ewout van Doorn werd achtste in 4 minuten en 10 seconden. In de eerste omloop lukte het Ewout dankzij zijn zooltjes 6 ronden te schaatsen, voor deze sprinter pur sang een topprestatie, maar in de tweede omloop gaf Ewout de muts al vroeg aan Maarten, terwijl zijn ploeggenoten Elly Heesink, Anouk Veldscholten en Erwin Koldemeule als een geoliede trein over de ijsbaan gingen. Het In Perspectief team kon zijn vierde plaats van vorig jaar niet prolongeren, maar werd nu verdienstelijk vijfde in 3 minuten en 50 seconden, met een gemiddelde rondetijd van 38 seconden. Vorig jaar was dit team 4 seconden sneller. Wellicht dat Peter Grobbe, trainer en deelnemer van dit team nog iets kan oefenen op de start, want de toeschouwers zagen dat Theo Weda bij de start bijna verstrikt raakte in zijn eigen lange benen. Guus Roelink kon dit jaar gelukkig wel meedoen, vorig jaar moest hij nog verstek laten gaan, omdat de intensieve training irritatie aan de pezen had opgewekt. Als laatste kwam het Team Schulte Energie & Techniek met als kopman Tim Oude Wolcherink in actie. Techniek sloeg in dit geval niet alleen op installatietechniek, maar nog veel meer op schaatstechniek. Dit team ging echt in een grandioze stijl over de baan. Dit was natuurlijk ook een gevolg van de duidelijk hoorbare aanwijzingen die trainer Erwin Koldemeule jarenlang aan Tim zijn teamgenoten Luc Heesink, Stan Boxum, Mark Vos en Maikel Hartman heeft gegeven. Dit team eindigde in een geweldige tijd van 3 minuten en 19 seconden op de derde plek, de gemiddelde rondetijd bedroeg slechts 33 seconden. Deze rondetijden schut zelfs Sven Kramer tegenwoordig niet zo maar meer uit zijn benen. De Schaatsschool Twente eindigde op de tweede plek in 3 minuut 15 en Vision Sports werd eerste in 3 minuten en 10 seconden, in rondes 31.5. Al met al een geweldig mooie wedstrijd met een hoog niveau, maar wellicht nog belangrijker, ook met veel gezelligheid. We willen de sponsoren bedanken dat zij het mogelijk hebben gemaakt, dat De IJsvogels met 4 teams aan deze wedstrijd hebben kunnen deelnemen.


Recente berichten
bottom of page