top of page

PR regen door IJsvogels in Erfurt

Donderdag 3 januari vertrokken 14 IJsvogels ‘s morgens om 7.00 uur vanaf treinstation Bentheim voor een trainingskamp in Erfurt. Na enkele stagnaties kwamen ze om 13.40 uur aan in deze mooie stad. Snel werd het hostel opgezocht om zich om te kleden voor het eerste trainingsblok van dit weekend.

Op de ijsbaan, de Gunda-Niemann-Stirnemann-Halle, aangekomen waren er meerdere Duitse topteams aan het trainen. De ijskwaliteit was zeer goed, waarbij wij een zeer goede op techniek gebaseerde training konden afwerken. Terug aangekomen bij het hostel werd er een gezonde en vezelrijke maaltijd bereid voor de rijders en begeleiding. ‘s Avonds werd er een gezellige spelletjesavond afgewerkt waarbij het plezier zekers ook aanwezig was.

Op vrijdagochtend gingen voor de rijders om 07.30 uur alweer de wekkers, omdat er een goed ontbijt klaar stond, om om 10.00 uur weer op de ijsbaan te verschijnen. Hier werd wederom een twee uur durend trainingsblok afgewerkt. Deze bestond voor het eerste uur wederom uit een techniek training. Na de dweilpauze werd het tweede uur gebruikt voor een intensieve training gebaseerd op de persoonlijke afstanden van de wedstrijdrijders die zaterdag verreden moesten worden. Na de middag was er een ontspannend programma samengesteld in een professionele klimhal, waar de rijders en de begeleiders zich konden uitleven in de indoor klimhal. ‘s Avonds na de wederom voortreffelijk bereide maaltijd, werd er door de trainers Johan Nijhuis en Peter Grobbe een clinic in het slijpen van schaatsen voor de jeugd georganiseerd. Dit was namelijk van de nood een deugd maken. Zowel de jeugd laten kennismaken met het onderhouden van de schaatsen als het wedstrijd klaar maken van de ijzers.

Zaterdagochtend werd er in alle rust een mooie stadswandeling gemaakt door de mooie Altstad van Erfurt, waarbij een rondgang door de Dom absoluut een hoogtepunt was. Deze wandeling was tevens een goede voorbereiding voor de wedstrijd die deze middag werd verreden. Hierbij kwamen de 10 aanwezige IJsvogels wedstrijdrijders allemaal twee keer aan de start van een afstand. De verreden afstanden waren: 300 meter, 500 meter, 1000 meter, 1500 meter en de 3000 meter. Er was zo goed getraind en voorbereid, dat er een onwaarschijnlijk aantal PR’s gereden werden deze middag. Van de 20 verreden afstanden waren er 16 PR’S te noteren. Dat is 80%. Om dit te vieren werd er ’s avonds nog een gezellige avond gemaakt.

Zondag ochtend vertrok de groep weer bijtijds richting het treinstation om de terugreis weer te aanvaarden. Al met al een zeer geslaagd lang weekend dus voor de IJsvogels en met dank aan de trainers en begeleiders.


Recente berichten
bottom of page