top of page

Pupillenwedstrijd & marathon: de aanhouder wint!

Afgelopen zaterdag 22 december namen weer heel veel IJsvogels deel aan de pupillenwedstrijd. Om 17:30 ging de baanwedstrijd van start op de 100m-100m hieraan namen deel: Bouke Velthuis, Bente Meenhuis, Lotte Veldscholten, Wyke en Ynske Damink en Gijs Doorn. Tim Olderink, Merle Meenhuis, Imke Veldscholten, Sem Doorn en Gertjan Gelevert schaatsen allemaal op deze afstand een PR.Lotte Volker en Jacob Brummelhuis starten de 300 meter en Jacob reed nog een PR op de 500 meter. Maria Hoonberg reed de 500-100 op beide afstanden een PR. Om 20:00 ging de jeugdmarathon van start voor de pupillen C-B-A en de junioren C. Dit was met vallen en opstaan maar de aanhouders wonnen toch. Ynske, Bouke en Jacob starten bij de pupillen C over 4 resp. 5 ronden. Jacob kwam in de strijd voor de 3e plek onfortuinlijk 50 meter voor de finish in het sprintgeweld ten val. Bij pupillen B reed Lotte Volker voor het eerst een marathon en haalde de finish zonder kleerscheuren. Toen was het de beurt aan Maria, Wyke en Sander Grobbe bij pupillen A. Allemaal gefinisht en zelfs met val behaalde Maria de tweede plek, Wyke werd derde en Rens solide en keurig tweede. Bij de junioren C verschenen aan de start Sharon Heesink en Wessel Velthuis. Wessel viel al in de tweede ronde maar herpakte zich snel en finishte zelfs als derde. Sharon eindigde in de middenmoot maar zeker een goede prestatie. Dit was namelijk al de 2e marathon voor haar van dit weekend. Op vrijdagavond werd ze al 2e van Overijssel tijdens de gewestelijke kampioenschappen op de ijsbaan in Dronten. Daarna ging de recreantenmarathon van start. Bij de gevorderden werd Roland Hartman na de 25 te schaatsen ronden 5e, Guus Roelink 6e en Theo Weda 7e. De beginners reden 15 ronden en hierbij werd Anouk Veldscholten 4e, Raimond Wassink 5e en Saskia Jukema 7e.


Recente berichten
bottom of page