top of page

Herman Haamberg en Paul Aarninkhof schaatskampioenen in de Leisure World Competitie

Zaterdag 23 februari werd in Dronten de laatste wedstrijd geschaatst van de Leisure World competitie. Deze competitie telt in totaal acht wedstrijden, waarin gestreden wordt voor het kampioenschap in het gewest Gelderland/Overijssel. Schaatsvereniging de IJsvogels kwam hierbij met vijf schaatsers aan de start. Jan Eppink, René Lukens en Paul Aarninkhof beten het spits af in de categorie Masters 2. Paul Aarninkhof had voor de wedstrijd een voorsprong van 18 punten op de nummer twee, waardoor hij het kampioenschap bijna niet meer kon mislopen. Door betrokken

te zijn bij een valpartij werd het echter nog spannend, maar werd hij alsnog kampioen met één punt verschil. Ook Jan Eppink en René Lukens hebben een goede competitie geschaatst en eindigden op de 37e plaats en de 28e plaats. Daarna was het de beurt aan Herman Haamberg. Ook Herman had na zeven wedstrijden een grote voorsprong op de nummer twee. Door in de wedstrijd geen risico te nemen en rustig mee te schaatsen in het peloton, kwam het kampioenschap niet in gevaar. Tim Oude Wolcherink mocht als laatste zijn wedstrijd schaatsen bij de senioren 2. Na acht wedstrijden in een sterk deelnemersveld eindigde Tim op de elfde plaats. De mannen kunnen terugkijken op een mooi schaatsseizoen met goede prestaties.


Recente berichten
bottom of page