top of page

IJsvogels naar NK Marathon

Zaterdag 16 februari werd er het NK Marathonschaatsen verreden op de Leisure World Ice baan in Dronten. Vijf IJsvogels hadden zich hiervoor geplaatst. Deze kwalificatie vond plaats tijdens drie wedstrijden die verreden werden op ijsbaan Twente te Enschede in 2018.

Na de nodige perikelen rond het materiaal werd er om elf uur begonnen met de wedstrijden.

Maria Hoonberg wist zich ruimschoots te plaatsen voor de finale in de categorie meisjes A. Wyke Damink had het in het sterke deelnemers veld zeer lastig, waardoor haar deelname beperkt bleef tot de halve finales. Hierna was Sander Grobbe aan de beurt in de series, hij reed zeer verdienstelijk maar in de laatste ronde kon hij door materiaalpech zich helaas niet kwalificeren voor de finale. Wessel Velthuis en Sharon Heesink hadden rechtstreeks een finale plaats afgedwongen. Wessel moest 25 en Sharon 15 ronden rijden. Beide reden een sterke wedstrijd en konden zich in dit geweld handhaven in het peloton. In de finale die Maria reed, zat ze na de eerste ronde op een uitstekende positie in de kopgroep, maar door duw- en trekwerk werd dit teniet gedaan, waarbij ze ten val kwam. Ze wist alsnog een mooie negende plek te behalen op het NK. Al met al was dit een zeer geslaagde en leerzame dag voor onze pupillen van de IJsvogels.


Recente berichten
bottom of page